Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Osvrt nedelje u #3u300: Marko Prelević, Nedeljnik

    Kao što su za naše fudbalere govorili da su se „psihički istrošili“ posle utakmice sa Albanijom, tako medije posle nekoliko nedelja nisu više krasile „spektakularne“ naslovne strane. U tim slučajevima, nekako uvek u prvi plan izađe „kosovski problem“.

    Ovog petka gost naše rubrike #3u300 je Marko Prelević, novinar Nedeljnika, koji će nam dati odgovore na pitanja koja se tiču novog nemačkog ultimatuma, Srbije bez Evropskog prvenstva i novosti u medijskoj sferi.

    Ovih dana glavna tema u medijima je ponovo tzv „kosovsko pitanje“. Premijer je juče rekao, povodom novog amandmana Nemačke  o poglavlju 35, da bi „pre napustio vladu, nego da pokvari prijateljstvo sa Nemačkom“. Da li može „i Kosovo i Nemačka“?

    Nismo li uvek bili ambivalentni glede Nemaca? Dok su se snimali prvi partizanski filmovi, mi smo pohrlili na arbajt u fridrihshafene. I opet ćemo, bez obzira na poglavlja. Jedina je razlika što, kad smo kod diplomatije i ugleda u svetu, ovaj današnji demagog nije ništa za onog Velikog Majstora, ma šta pričali snishodljivi komentatori.

    Srbija je završila svoje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu. Koji je tvoj komentar za taj naš nastup?

    Bolje je ostati kući u društvu Holandije, nego se plasirati na EP sa Albanijom… Šalu na stranu, možda bude bolje s „nacionalnim stadionom“: sa zdanja vrednog 150 miliona evra videće se sva beda našeg fudbala, baš kao što će straćare, siromaštvo i beznađe biti belodani sa vrha staklene kule u "Beogradu na vodi"…

    „Nedeljnik“ je pre nekoliko dana predstavio prvo izdanje New York Times-a na srpskom jeziku. Koji političar će prvi poslati CV na adresu ovog lista za mesto „urednika“ srpskog izdanja?

    To je bar jednostavno: definitivno onaj koji je, prelistavajući prvi broj srpskog New York Times-a, u panici shvatio da ga se, za razliku od svih naslovnih strana svih srpskih medija, ne pominje ama baš nijednom jedinom rečju.

    #3u300: Veljko Pajović, Studio B

    #3u300: Nikola Radišić, N1

    #3u300: Tatjana Aleksić, B92

    #3u300 : Marko Somborac, Blic

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE