Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    8 neobičnih hobija super uspešnih ljudi

    Obično zamišljamo milijardere kako provode po ceo dan u svojoj kancelariji, ali čak i najveći među najvećima rade nešto osim posla. Evo koji su (neobični) hobiji visoko profilisanih rukovodioca.

    Steve Wozniak igra “Segway” polo
    Jedan od osnivača Apple-a upražnjava sport u kome se igra polo u ličnim transportnim vozilima koje liči na trotinet, umesto na konjima. Wozniak je skoro igrao na Svetskom kupu u Nemačkoj.

    Marissa Mayer je kuvarica
    Direktorka Yahoo-a u slobodno vreme peče različite vrste mafina.

    Warren Buffett svira ukulele
    Milijarder, investitor i direktor “Berkshir Hathaway” naučio je da svira ukulele još na koledžu, da bi impresionirao svoju devojku. I sada, s vremena na vreme ume da iznenadi akcionare svojom veštinom, na nekom okupljanju.

    Peter Thiel igra (virtuelni) šah
    Ko-osnivač PayPal-a u jednom intervjuu prošle godine, otkrio je da je igranje šaha na internetu njegova omiljena aktivnost u slobodno vreme. “To je čudna kombinacija umetnosti, nauke i sporta, i nekako zatvara zavisnost.”

    Marc Benioff upražnjava jogu
    Kada je radio u kompaniji “Oracle”, Benioff je krenuo na jogu da bi se oslobodio stresa. Sada, njegova kompanija “Salesforce” ima studio joge u mnogim kancelarijama, i časove za zaposlene.

    Arianna Huffington voli da spava
    Jedna od osnivača The Huffington Post-a rekla je svojim prijateljima da je spavanje njen najveći hobi. Bez obzira na količinu posla, trudi se da spava 8 sati svakog dana.

    Dick Costolo se bavi pčelarstvom
    Direktor Twittera ima neobičan i jako plemenit i koristan hobi – pčelarstvo. “Način na koji košnica funkcioniše… fascinantna je! Volim da sam u društvu pčela i prirode, i da ih posmatram.” rekao je za Bloomberg.

    Sergey Brin vežba na trapezu
    Ko-osnivač Google-a uživa u avanturističkim sportovima, kao što je leteći trepez. Čak je ubeđivao neke od zaposlenih u Google-u da pokušaju.

    Foto: Youtube/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE