Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS će prepoloviti broj direktora. Biće ih 300

    Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović najavio je danas da će do kraja ove godine biti prepolovljen broj direktora u tom javnom preduzeću, sa 650 na 300 do 350.

    "Idemo tempom koji nije dat samo planovima EPS-a već je morao da se uskladi i sa državnim i međunarodnim institucijama, MMF-om i Svetskom bankom", kazao je on na Beogradskom ; sajmu gde je otvoren Sajam energetike.

    Obradović je naglasio da je EPS uspeo da postigne ono što je bilo nezamislivo u javnim preduzećima, a to je da se u kompaniji više ne napreduje po stranačkoj osnovi i da nema stranačkog zapošljavanja već da su struka i kvalitet primarni.

    On je najavio i da će do kraja oktobra ceo sistem EPS-a poštovati proceduru da se za svako novo radno mesto koje nije bilo popunjeno prvo raspiše interni konkurs, a kasnije eksterni koji će biti javan kako bi najboji stručnjaci mogli da nađu zaposlenje u toj kompaniji.

    "Poslovaćemo mnogo organizovanije i ideja je da budemo stub ekonomije Srbije", kazao je Obradović dodavši da će EPS u narednom periodu doneti novu strategiju i da je plan te kompanije da posluje profitabilno i bude pouzdan partner.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE