Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Politika: U Železari upalili jednu, a gase drugu peć?

    Odmah nakon vesti o paljenju „Železarine” Visoke peći broj 1 koja je stajala pet i po godina, u smederevskoj fabrici je počelo da se govori o gašenju „dvojke”, koja je do sada radila uz kraće prekide.

    Da se Visokoj peći broj 2 sprema neka vrsta „tihog hoda”, potvrdio je i „Politikin” izvor u „železari”, a kada će do toga doći i koliko će „dvojka” mirovati, u fabrici se samo nagađa.

    Dok među zaposlenima u čeličani kruži priča da je prva peć remontovana i puštena u rad baš zato što je druga pred kolapsom već duže vreme, te da je neminovno njeno gašenje na duži period, izvršni direktor „HPK inženjeringa”, Peter Kamaraš, demantuje ove tvrdnje. Ali, ne sve. Kamaraš ne poriče da će „dvojka” biti na nekoj vrsti mirovanja, ali, kaže, samo privremeno.

    „Visoka peć broj 2 neće biti ugašena, pa čak ni u slučaju remonta. Istina je da na njoj moramo uraditi neke popravke i da će tada raditi nešto smanjenim proizvodnim kapacitetom. To planiramo tek kada Visoka peć broj 1 normalizuje rad i dostigne svoj kapacitet, dakle mesec dana od njenog paljenja. Okvirno, popravke bi trajale od šest do devet meseci,“ kaže Kamaraš za „Politiku”.   

    Železara: Visoka peć broj 2 u Smederevu neće obustaviti rad

    Železara Smederevo saopštila je danas da visoka peć broj 2 neće obustaviti rad, ali će se početi sa remontima i manjim popravkama u samom pogonu, koje spadaju u redovne aktivnosti održavanja.Kako se naglašava, te aktivnosti održavanja su uobičajena praksa u Železari i u ostalim kompanijama tokom zimskih meseci.

    "Plan koji predviđa ove aktivnosti definisan je i usvojen pre šest meseci i sastavni je deo Biznis plana za 2015. i 2016. godinu", piše u saopštenju.

    Foto: BEta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE