Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Privatizacija Telekoma ide `u dobrom pravcu`

    Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da se okončanje procesa privatizacije Telekoma Srbije očekuje u drugoj polovini novembra, a osam kompanija je zainteresovano za nacionalnog teleoperatera.

    Neobavezujuće ponude podnelo je osam firmi. One su otkupile tendersku dokumentaciju i sada u Telekomu analiziraju poslovanje, piše Blic.

    List dodaje, pozivajući se na izvor blizak pregovaračkoj grupi za Telekom, da bi nakon toga kompanije trebalo da podnesu i obavezujuće ponude, koje bi pored same cene za otkup vlasništva trebalo da sadrže i plan investiranja i socijalni program.

    Ipak, ne očekuje se da će svih osam kompanija podneti i obavezujuće ponude, a trenutno su među zainteresovanim Advent International Plc, Evropska banka za obnovu i razvoj, Mid Europa Partners LLP, Telekom Slovenje, Abu Dhabi Investment Authority, Colbeck Capital Management.

    Ministar trgovine Rasim Ljajić rekao je da pregovori sa sindikatima Telekoma idu u dobrom pravcu i da se očekuje da uskoro u potpunosti budu definisani iznosi otpremnina za one koji će napustiti firmu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE