Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kad padnete u očaj: 7 načina da više cenite svoj život

    Kada se ne osećamo dobro u vezi sa našim životima, to je zato što su jedna ili dve stvari prošle naopako, fokusiramo se na njih, i ne vidimo ništa dobro oko nas. Mali momenti kada cenimo sve ono što imamo mogu nam pomoći da od lošeg napravimo dobar dan, piše Psychology Today.

    Recite nekom da ga cenite
    Male zahvalnice kao što su “Večera je bila sjajna” i “Hvala što si došao/la” ne koštaju ništa a puno znače, i vratiće vam se. Ceniti – nije “jednosmerna ulica”, ako osećate da niste dovoljno cenjeni, pogledajte koliko dajete.

    Uradite nešto lepo za nekog koga ne znate
    Na primer – ustupite svoje parking mesto ili svoje mesto u redu
    To će učiniti da se osećate malo bolje sa samim sobom i svojim životom jer ste ulepšali nekome dan. A bićete još ispunjeniji ako verujete da se dobro – dobrim vraća.

    Tragajte za novim stvarima
    Odlična vežba jeste da izađete u šetnju i pronađete 20 novih stvari koje niste do sada uočili. Kada dostignete tih 20, oslobodićete se frustracije. Situacija se neće promeniti, ali ćete imati momenat da se distancirate i razbistrite glavu.

    Imajte na umu šta ste ostvarili
    Iako se trenutno osećate loše, pokušajte da sagledate put koji ste morali da pređete da biste dovde došli. Bilo je loših momenata koje ste prevazišli i biće ih ponovo, ali će i oni proći.

    Verujte u sebe
    Ako znate da ste dobra osoba, bez obzira šta neko kaže, slušajte svoje misli i srce. Eleanor Roosevelt je rekla “Niko ne može da vas natera da se osećate manje vrednim bez vaše saglasnosti.

    Provodite vreme sa životinjima
    Ako do sada niste imali, vreme je za ljubimca. Nikad nećete biti sami, a ljubimci imaju terapijsko dejstvo na ljude, i čine naš život boljim.

    Verujte svom unutrašnjem glasu
    Zapitajte se da li ste zadovoljni svojim životom do sada. Ne bi trebalo da lažete sebe, i ako vidite neke delove života koje možete da poboljšate, onda bi trebalo da radite na tome. Vaše srce i glava znaju gde ste tačno emocionalno. Poslušajte šta imaju da kažu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE