Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gradonačelnik očekuje ostavku direktora Infostana

    Gradonačelnik Siniša Mali kaže da očekuje od direktora Infostana Veselina Markovića da podnese ostavku do kraja dana, a da ukoliko to on ne učini, smeniće ga.

    Gradonačelnik Siniša Mali se na ovakav korak odlučio nakon skandala sa računima Infostana, na kojima je 390.000 Beogađana dobilo račun sa iznenadnom stavkom osiguranja.

    Zaštitnik građana Beograda Katarina Žeželj sprovešće danas kontrolu rada Infostana u vezi sa neosnovanim fakturisanjem osiguranja na septembarskim računima. Ona će najkasnije za 24 sata dati preporuke iz svoje nadležnosti.

    Povodom ovog slučaja oglasio se juče i poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić koji je ocenio da javno komunalno preduzeće Infostan mora da otkloni nepravilnosti u nezakonitim mesečnim računima građana u koje su uneti iznosi za osiguranje domaćinstava, jer to nije obaveza građana

    U saopštenju, Šabić je rekao da građani nisu dužni da potpisuju bilo kakve izjave, šalju mejlove, čekaju na šalterima i troše vreme u Infostanu zbog nezakonitih računa.

    On je ocenio da skandal povodom dostavljanja računa Infostana sa iznosom za osiguranje koji ne predstavlja dug, još jedna potvrda neodgovornog odnosa javnih komunalnih preduzeća prema ličnim podacima građana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE