Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Bolje da oni to rade nego mi`

    Evropska banka za obnovu i razvoj zadovoljna je kako teče restruktuiranje EPS-a, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

    On je istakao da će krajem oktobra to preduzeće imati mogućnost da povuče zajam od 200 miliona evra.

    "Sa zadovoljstvom smo konstatovali da 28. oktobra, ako sve bude u redu, EPS ima mogućnost da povuče zajam od 200 miliona evra", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju sa EBRD.

    Navodeći da nam EBRD pomaže u različitim oblastima na različite načine, Vučić je pomenuo i da ćemo zajedno raditi na privatizaciji Komercijalne banke.

    "Za nas su najvažnije savetničke usluge i znanje pre svega. Insistirao sam na tome da nam pomognu da razvijemo preduzetnički duh koji nam nedostaje", rekao je premijer dodajući da je razgovarao još o projektima malog biznisa, ali da smatra da oni (EBRD) treba da overavaju te projekte, jer "kod nas se često dešava da se taj novac proćerda, da završi u rođačkim i drugim vezama"…

    "Onda je bolje da oni to rade nego mi, sve dok ne naučimo da radimo pošteno", poručio je Vučić.

    Vlada je, rekao je, spremna da na 5.000 takvih projekata da po 10.000 evra, što bi u narednoj godini bilo oko pet miliona evra, a doprinosi koje bi tih 5.000 kompanija donosilo Srbiji, prema njegovoj oceni, bili bi od velikog značaja za budžet države.

    "Treba uraditi još mnogo stvari u tom suštinskom reformskom procesu", rekao je premijer, podsetio na reči šefa EBRD da mi radimo na približavanju punoj tržišnoj ekonomiji i zaključio da ćemo kada te procese završimo biti bolja i uspešnija zemlja.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE