Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Teo i Krle najplaćeniji srpski košarkaši

    O astronomskim platama fudbalera smo često pisali, ali evo dokaza da ni košarkaši u Evropi ne zaostaju mnogo, bar kada je reč o najplaćenijim. Među top 40 i četvorica srpskih košarkaša.

    Kada je reč o predstojećoj sezoni u najelitnijem košarkaškom klupskom takmičenju na starom kontinentu, Evroligi, najveću platu će imati povratnik u Rusiju iz NBA lige Aleksej Šved.

    26-godišnji ruski plej je potpisao ugovor sa Himkijem u kom stoji da su mu godišnja primanaja 3,4 miliona evra. Drugi na listi najplećenijih je bek Reala Rudi Fernandez, čija je godišnja plata 2,8 miliona.

    Na trećem mestu ove liste je Englez Džoel Friland. Krilni centar je ovog leta prešao u moskovski CSKA sa kojim je potisao ugovor po kom će zarađivati 2,7 miliona evra godišnje. Odmah iza njega je Grk Vasilis Spanulis čija je plata u Olimpijakosu 2,6 miliona.

    Petu poziciju dele bivši i sadašnji kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić i Miloš Teodosić. Centar Anadolu Efesa i plejmejker 'Armejaca' će u predstojećoj sezoni inkasirati po 2,5 miliona evra, a tolika je godišnja zarada španaca Huana Karlosa Navara (Barselona) i Serhija Ljulja (Real Madrid).

    Prvih deset upotpunjuju MVP 'Fajnal Fora' iz 2014 godine Tajris Rajs, plejmejker Himikja ima godišnju platu 2,3 miliona evra, a 100 hiljada manje zarađuje 'Leteći Čeh' Jan Veseli u Fenerbahčeu.

    Bogdan Bogdanović i Miroslav Raduljica su među 40 najplaćenijih košarkaša Evrolige. Fenerbahče izdvaja za našeg beka godišnja primanja od 1,3 miliona evra, dok se novi centar Panatinaikosa nalazi se u grupi igrača (38-45) čija je plata okruglo milion evra.

    Nijedan košarkaš jedinog srpskog predstavnika u Evroligi, Crvene zvezde, nije među 50 najplaćenijih košarkaša.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE