Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putin: Imamo sve što je potrebno

    Situacija u ruskoj ekonomiji je teška, ali nije kritična, i za njeno jačanje imamo sve što je potrebno, izjavio je predsednik Vladimir Putin.

    "I vi i ja znamo da situacija u ekonomiji nije jednostavna, ali ona nije kritična. Trebamo donositi proverene odluke sa ciljem da ojačamo ekonomski potencijal zemlje. Za to mi imamo sve što je potrebno", izjavio je šef ruske države.

    Potrebno je osigurati stabilnost i ravnotežu u državnim finansijama i smanjiti zavisnost od cene nafte. "Moramo osigurati ravnotežu i stabilnost u državnim finansijama i značajno smanjiti zavisnost budžeta o ceni nafte", izjavio je predsednik Rusije.

    Premijer Dmitrij Medvedev je 7. septembra izjavio da vlada Rusije treba sprovoditi odgovornu ekonomsku politiku, u skladu sa svojim mogućnostima i da u postojećim teškoćama budžet za 2016. godinu treba biti realističan, treba štedeti "na svim frontovima".

    Najnovije prognoze ruskog Ministarstva za ekonomski razvoj predviđaju pad bruto domaćeg proizvoda Rusije u 2015. godini od 3,3 odsto i rast u 2016. godine od 1-2 procenta.

    Američka banka Morgan Stanley, naprotiv, Rusiji prognozora pad i u 2015. i u 2016. godini (od 4,2 i 1,3 odsto), a agencija Moody's Investors Service za 2016. godinu Rusiji predviđa pad BDP od 0,5-1,5 procenata.

    Foto: Bet-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE