Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas počinje suđenje Jasni Matić i njenim saradnicima

    U Specijalnom sudu danas bi trebalo da počne suđenje bivšoj ministarki za telekomunikacije Jasni Matić i njenim saradnicima zbog sumnje da su oštetili budžet.

    Njima se sudi zbog sumnje da su zloupotrebama u Agenciji za promociju izvoza i stranih ulaganja (SIEPA) oštetili budžet Srbije.

    Na suđenju će naklon čitanja optužnice Matićeva i optužneni imati mogućnost da detaljno izlože svoju odbranu.

    Optužnicom su pored Matićeve obuhvaćeni su bivši čelnici SIEPE Božidar Laganin, Vesna Perić i Bojan Janković.

    Terete se za produženo krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

    Protiv Matićeve i ostalih sprovedena istraga zbog sumnje da su u SIEPA od 2006. do 2013. neosnovanim isplatama po osnovu "ugovora o nepostojećim autorskim delima" oštetili budžet Srbije za oko 120 miliona dinara, a za sebe i druga lica pribavili imovinsku korist od 90 miliona dinara.

    Matićeva i ostali su u bili uhapšeni 26. marta prošle godine i u pritvoru su bili do 15. aprila od kada se brane sa slobode.

    Matićeva je bila ministarka za telekomunikacije u vladi Mirka Cvetkovića i nekadašnja direktorka Agencije za strana ulaganja, kadar G17 plus, bila je i državni sekretar za ekonomske odnose sa inostranstvom u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE