Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od sinoć radi samo jedan granični prelaz iz Srbije u Hrvatsku

    Hrvatska je sinoć za sav saobraćaj zatvorila sedam prelaza prema Srbiji, dok je Tanjugu na prelazu Bajakovo rečeno da je on i dalje otvoren za saobraćaj.

    Šef smene stanice hrvatske granične policije Bajakovo, Damir Culi rekao je Tanjugu da je granični prelaz Bajakovo na granici između Srbije i Hrvatske ostao otvoren, da radi normalno i da je prohodan za sav saobraćaj.

    "Bajakovo je otvoren, sav promet i saobraćaj se odvija normalno i nema gužvi", rekao je Culi.

    Hrvatsko ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je do 22 sata na područje Hrvatske ušlo 11.003 migranata i da je policija zatvorila sedam graničnih prelaza sa Srbijom, javila je agencija Hina.

    Zabranjen je saobraćaj na delovima državnog puta na granici Hrvatske sa Srbijom u području graničnog prelaza Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina i Erdut.

    Ove mere su se primenjivale periodično u petak od popodnevnih sati, a trenutno su sve aktivne i na snazi su do daljnjeg, navodi MUP Hrvatske, prenela je Hina.

    Takođe, ministar rada Aleksandar Vulin upozorio je Hrvatsku da ne zatvara granicu i međunarodne puteve, jer će Srbija u tom slučaju zatražiti zaštitu pred međunarodnim sudovima.

    "Želimo da upozorimo Hrvatsku i svaku drugu zemlju da ne dolazi u obzir zatvaranje međunarodnih puteva i da ćemo zaštitu svojih ekonomskih i svakih drugih interesa zatražiti pred međunarodnim sudovima", rekao je Vulin Tanjugu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE