Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zašto Facebook i Bela kuća žele da upoznaju ovog tinejdžera?

    Barack Obama i Mark Zuckerberg javno su branili Ahmeda Mohameda, muslimanskog srednjoškolca koji je uhapšen nakon što je u školu doneo sat koji je sam napravio.

    Sat, zbog kog se škola digla na noge i pozvala policiju, sastoji se od ploče i žice za napajanje digitalnog displeja, a sve se to nalazilo u metalnoj kutiji za olovke, prenosi Dallas Morning News. Tinejdžer je uhapšen zbog sumnje da je u školu doneo bombu, a ceo incident je doveden do usijanja kada je javnost optužila školu za islamofobiju.

    Policija je odlučila da ne podnese tužbu protiv srednjoškolca koji je ponosno pokazao svoje inženjersko dostignuće svojim nastavnicima.

    #IStandWithAhmed tema je na Twitteru koja postala viralna ubrzo nakon što je Mohamed pušten na slobodu, a javili su se naučnici NASA-e, profesori, pa čak i Barack Obama i Mark Zuckerberg.

    Obama je tinejdžera  preko Twittera pozvao da donese sat u Belu kuću.

    Mark Zuckerberg je takođe branio i hvalio Mohameda, i napisao da želi da ga upozna.

    U međuvremenu, Mohamedova porodica prilagođava se njegovoj popularnosti. Njegova sestra napravila je Twitter profil Ahmed Mohamed. Ahmed je zahvalio svima koji ga podržavaju, kao što bi verovatno većina tinejdžera u Americi uradila, slikom sa mreže Snapchat.

    Foto: Printscreen/Twitter

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE