Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Đukanović: Zločin je terati investitore

    Nijedna država ne može imati potreban nivo ekonomskog rasta i ukupnog društvenog razvoja bez investicione aktivnosti, kaže premijer Crne Gore, Milo Đukanović.

    Kako je istakao, u slučaju Crne Gore tog rasta nema bez dragocene aktivnosti stranih investitora.

    Đukanović je, na Miločerskom razvojnom forumu, ocenio da je krajnje neodgovorno da neko svesno iz dnevnopolitičkih, iliti politikantskih pobuda, demagoškim parolama, tera iz Crne Gore strane investitore, koji znače budućnost, prenosi portal Cdm.me.

    "Tvrde da strani investitori ovde dolaze da bi nešto odneli. Podsetiću da to nije laička priča, to je teza koju je lansirao jedan od tri ključna čoveka crnogorske državne politike", kazao je on i ocenio da su te priče motivisane sticanjem političkih poena na štetu vlastite države, što je "zločin protiv nacionalne ekonomije i protiv državnih interesa".

    Za razvoj svake ekonomije, kako je dodao, presudno je važno da obezbedi atraktivnost poslovnog ambijenta i imidž stabilne destinacije, kako bi ta ekonomija mogla da animira strane investitore. A oni će, prema njegovim rečima, svojim kapitalom, znanjem i iskustvom pomoći da ekonomija ide dinamično napred.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE