Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cisco obučava IT instruktore u Srbiji

    Jedna od najvećih tehnoloških kompanija potpisala Memorandum sa Ministarstvom trgovine koji će, između ostalog, omogućiti razvoj e-biznisa i obuku za 100 novih instruktora informacionih tehnologija.

    Američka kompanija Cisco potpisala je u memorandum o razumevanju sa našim Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

    Ova saradnja, sa jednom od najvećih svetskih firmi u oblasti proizvodnje opreme za internet, omogućiće modernizaciju tehnološke mreže, razvoj e-biznisa, informacione bezbednosti i akademskog znanja u Srbiji, rekao je ministar Rasim Ljajić.

    Gotovo 70 odsto opreme koja se koristi u internet saobraćaju upravo proizvodi Cisco, naveo je Ljajić. Sama činjenica da ova kompanija godišnje uloži više od 5,5, milijardi dolara u inovacije govori o njenoj veličini i značaju. Poređenja radi, Srbija godišnje uloži svega 100 miliona evra u inovacije, nauku i tehnologiju.

    Prošla godina bila rekordna za izvoz softvera iz Srbije, kada je vrednost tog izvoza bila 324 miliona evra, što je za 40 odsto više nego u 2013. godini.

    Direktor kompanije Cisco za jugoistočnu Evropu Peter Hajdu rekao je da je ovo izuzetan dan i za Cisco i da će svojim ostalim partnerima u svetu vrlo rado preneti napredak u oblasti IT, koji je ostvaren u Srbiji.

    Nastojaćemo da pružimo svoja najbolja znanja i sposobnosti svim kompanijama u Srbiji, rekao je Hajdu. Naša firma će u saradnji sa tehničkim fakultetima u Srbiji organizovati obuku za još 100 novih instruktora iz te oblasti, koji će pomoći da se organizuje rad 50 novih akademija u najboljoj tradiciji Cisca.

    IT industrija učestvuje u bruto-domaćem proizvodu Srbije sa 4,5 odsto i donosi oko milijardu i po evra prihoda državi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE