Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nekoliko pravila o poslovnom e-mailu

    Poslovna korespondencija preko e-maila ima svoja pravila i ako ih se ne držite, druga strana bi mogla da vas doživi neprofesionalno.

    Time donosi izjave koje treba izbegavati u poslovnim e-mailovima kako bi komunikacijama sa kolegama ostala na nivou:

    1. Mrzim ovo radno mesto
    Iako možete biti razočarani zbog raznih okolnosti na poslu, nikada to nemojte spominjati u službenim mailovima. Nikada ne ističite negativne strane posla ili poslodavca.

    2. Tražim drugi posao
    Kada stvari krenu loše, čovek prvo pomisli da promeni posao. To je razumljivo, ali ne treba to isticati u poslovnim mailovima, jer vas mogu doživeti kao problematičnu osobu koja ne daje najbolje od sebe.

    3. On(a) je jako sexy
    Seksualne aluzije u mailovima nisu stvari koje vam mogu pomoći u karijeri. Ako se pitate zašto, odgovor je jednostavan: posao je mesto za rad.

    4. To nije moj problem
    U firmi gdje se stvari rešavaju timski, rečenice poput "to nije moj posao" ili "to nije moj problem" mogle bi vam itekako unazaditi karijeru. Od vas se očekuje zajedničko rešavanje problema, a ne igra na svoju ruku.

    5. Nije me briga
    Vrlo je važno u poslovnoj korespondenciji pokazati brigu i odlučnost. Ako napišete da vas nije briga, odašiljete negativnu energiju koja na kraju ne donosi ništa dobro.

    6. Između nas…
    Radite u firmi, i kada se poslovno dopisujete, ne postoji "ti i ja". Ako trebate nešto rešiti u četiri oka, nađite se uživo, jer ako e-mail započnete rečenicom "između nas", ideja o timskom radu je miljama daleko.

    7. Sutra neću doći na posao
    Osim ako ste se teško razboleli i znate da vas sutra nema na poslu, nije potrebno isticati u e-mailovima takve stvari. Najava nedolaska na posao za idući dan zvuči neprofesionalno, i kasnije bi mogli imati problema u karijeri.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE