Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Povratak na posao dva dana nakon hirurške intervencije

    Ginekološko akušerska klinika ’Narodni front’ Beograd organizuje kongres na temu ’Minimalno intenzivne ginekologije’ koji se bavi primenjivanjem novih metoda brzog oporavka žena nakon ginekoloških intervencija. Na ovu temu razgovarali smo sa doktorom Rastkom Maglićem.

     „Pacijentkinje će biti u mogućnosti da se nakon dan, dva vrate na radna mesta, posle bilo koje hirurške intervencije iz oblasti ginekologije, osim carskog reza“ istakao je dr Maglić za BIZLife.

    Kongres će se održati u bolnici Narodni front od 11 – 13. septembra u saradnji sa  Srpskim Lekarskim Društvom i Udruženjem ginekološke endoskopije Srbije, a baviće se temama napredne tehnike i kontroverza u ovoj oblasti, kao i njenim značajem na prostoru Balkana i u Srbiji.

    Konačno ćemo i kod nas čuti neku reč na ovu temu, a poenta je da se naši doktori kao i gosti iz inostranstva, detaljnije upoznaju sa ovakvim hirurškim metodom. Lečenje je veoma intenzivno i efikasno, a pacijentkinje neće morati da preživljavaju teške oporavke koji traju po nekoliko dana i koji podrazumevaju sedative i bolne procese.

    Još jedna pozitivna strana ovog procesa je estetika „Umesto velikih rezova koji zarastaju nedeljama pacijenkinje će izlaziti sa dva do tri mala reza koji kozmetički izgledaju veoma prihvatljivo“ navodi doktor Maglić.

    Velika prednost minimalno intenzivne ginekologije je smanjenje troškova za državu. Ovim poduhvatom dajemo dobar primer regionu i ne kaskamo u ovoj oblasti. Cena primene ovakvih intervencija je veoma prihvatljiva i za naše tržište.

    „Osiguranje pokriva troškove kada su naše pacijentkinje u pitanju, a od Nemačke i SAD-a smo jeftiniji čak pet puta“ zaključuje doktor Maglić.

    Kako saznajemo ovakve metoda oporavka se već primanjuju u svetu i veoma su uspešne, a inostrani fondovi najčešće pregovaraju upravo sa ustanovama sa ovakvom primenom lečenja. Naša zemlja može očekivati zaradu od pacijenata iz inostranstva.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE