Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Motivacione rečenice kojima se leče bolesti

    Jedna od najpoznatijih žena današnjice koja se susrela sa naizgled neizlečivom bolešću Louise Hay izlečila je hiljade ljudi širom sveta, ali i sebe samu, svojim motivacionim rečenicama i načinima lečenja mislima. Evo neke od njih.

    Louise smatra da svi problemi koji se fizički ispoljavaju na našem telu putem bolesti i slično, imaju koren u našim mislima i osećanjima koje treba da izlečimo i promenimo. Ovako ona savetuje u svom bestseleru prodatom u više od 50 miliona primeraka pod nazivom 'Kako da izlečite svoj život'.

    Ukoliko imamo problema sa aknama koje su najčešće uzrokovane neprihvatanjem sebe potrebno je svoje misli okrenuti ka rečima: Ja sam Božanski izraz života. Volim i prihvatam sebe ovakvog kakav sam sada.

    Problemi ishrane su osnova današnjice. Gojaznost i anoreksija stvaraju probleme na svetskom nivou, a osnovu ovog poremećaja čini strah. Prekomeran apetit je potreba za zaštitom. Za ove ljude koji najčešće osuđuju svoje emocije mogu biti veoma delotvorne rečenice: Bezbedan sam i bezbedno je da gajim osećanja. Moja osećanja su normalna i prihvatljiva. Za one druge koji pate od nedostatka apetita za koji se smatra da je izazvan nepoverenjem prema životu savetuje se ponavljanje fraze: Volim i prihvatam sebe. Bezbedan sam. Život je bezbedan i radostan.

    Bes je uverenje da je nasilje odgovor. U ovom slučaju morate ponavljati sebi: Ja sam okružen i ispunjen mirom.

    Rezultat zapaljivog porodičnog okruženja najčešće je bronhitis. On je izazvan raspravom  galamom kao i povremenom neprijatnom tišinom. Neka vaš moto bude: Proglašavam mir i harmoniju sa sobom i oko sebe. Sve je u redu.

    Celulit predstavlja stalno vraćanje na muke iz detinjstva, vraćanje na bolne teme iz prošlosti ali i oklevanje da se pođe napred. Nagomilavanje masti označava strah od biranja sopstvenog pravca. Lek možete potražiti u sledećim rečima: Opraštam svima. Opraštam sebi. Opraštam sva prošla iskustva. Slobodan sam.

    Kada se stalno vraćate na stare bolne uspomene veoma je verovatno da će vaše misli prouzrokovati cistu. Problemu će pomoći reči: Filmovi u mom umu su lepi zato što biram da takvi budu. Volim sebe.

    Ćelavost je odraz straha i napetosti. To je potreba da se sve drži pod kontrolom i nepoverenje u životno proces. Ponavljajte sebi: Bezbedan sam. Volim i prihvatam sebe. Verujem u život.

    Duševne bolesti predstavljaju bekstvo od porodice, stvarnosti, povlačenje i nasilno odvajanje od života. Neka vaša ideja vodilja u ovom slučaju bude: Ovaj um zna svoj pravi inedntitet i da je kreacija božanskog samoizražavanja.

    Grlo predstavlja izražavanje i kreativnost. Problemi sa grlom predstavljaju Nesposobnost da govorite o sebi, nagomilani bes, osujećenu kreativnost i odbijanje da se menjate. Dopustite da vas izleče reči: U redu je praviti buku. Slobodno i sa radošću izražavam sebe. Sa lakoćom govorim o sebi. Izražavam svoje reativne sposobnosti. Spreman sam da se menjam.

    Hronične bolesti su znak da odbijate da se menjate, da se plašite budućnosti i osećate nesigurno. Ubedite sebe: Spreman sam da se menjam i da rastem. Sada ću stvoriti za sebe novu i sigurnu budućnost.

    Jetra predstavlja sedište besa i primitivnih osećanja. Nju lečite ponavljajući: Ljubav, mir i radost su ono što ja znam.

    Koža je čulni organ koji štiti našu idndividualnost i reaguje kada je ona ugrožena. U tom slučaju vodite se rečenicom: Osećam se bezbednim da budem to što jesam.

    Kada je reč o pritisku, visok predstavlja emocionalne probleme koje već dugo ne rešavate i kojima treba da poručite: Sa radošću se oslobađam prošlosti. Ja sam u miru. Nizak pritisak aludira na nedostatak ljubavi u detinjstvu i pitanje čemu trud kada mislite da nećete uspeti. Pravo razmišljanje je: Ja biram da živim i u svemu uživam SADA. Moj život je ispunjen radošću.

    Migrena je otpor prema tome da drugi upravljaju vama. Otpor prema životu i seksualna strahovanja. Kažite: Prepuštam se životnom toku i puštam život da me snabde svime što mi treba lako i komforno. Život je za mene.

    Nepoverenje u životni proces, osećanje krivice i strah predstavljaju nesanicu. Nju možete izlečiti sledećim motivima: S ljubavlju se oslobađam proteklog dana i tonem u miran san, znajući da me sutra čeka novi dan.

    Više nije nepoznanica da je rak prouzrokovan dubokim emocionalnim poremećajima. On je dugotrajno potiskivana ozlojeđenost, duboko skrivana tajna i tuga koje razjedaju vaše biće. Ovu količinu mržnje pretvorite u lepe reči: Sa ljubalju opraštam i oslobađam sve što je bilo u prošlosti. Odabrao sam da svoj svet ispunim radošću. Volim i prihvtam sebe.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE