Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VW dve godine prikrivao bezbednosni problem

    Hiljade automobila niza proizvođača godinama su bile u opasnosti od elektronske krađe, pokazalo je istraživanje čije je objavljivanje nemački Volkswagen dve godine pokušavao da spreči na sudovima, piše Bloomberg.

    Slabost na vozilima otkrivena je 2012. godine, ali su proizvođači pokušali da spreče autore da objave istraživanje. Taj dokument je prošle nedelje predstavljen na bezbednosnoj konferenciji USENIX u Vašingtonu.

    Autori u radu navode kako zlonamerni hakeri iskorišćavaju slabost kriptografskog i autorizacijskog protokola u transponderima Megamos kako bi ukrali luksuzna vozila.

    Transponderi se nalaze u ključevima i omogućavaju pokretanje automobila. Kad se ključ stavi u bravu i okrene, autokompjuter transponderu šalje radio signal, a ako transponder ne "odgovori" s odgovarajućim kodom, imobilizator neće dopustiti pokretanje automobila.

    Megamos je jedan od najraširenijih transpondera koji se nalaze u ključu, a koriste ga Volkswagenove luksuzne marke kao što su Audi, Porsche, Bentley i Lamborghini, kao i neki modeli Fiata, Honde, Volva i Maseratija.

    Volkswagen tehnološki osvežava elektronske i mehaničke sigurnosne mere i takođe nudi inovativne tehnologije u tom sektoru, rekao je portparol VW i dodao da je zaštita od krađe osigurana čak i kod starijih modela, jer kriminalci moraju imati pristup signalu iz ključa kako bi hakovali imobilizator. Sadašnji modeli, uključujući Passat i Golf, uopšte ne dopuštaju ovu vrstu napada, rekao je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE