Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ponovo radi Horgoš

    Renovirani stari granični prelaz Horgoš, između Srbije i Mađarske, ponovo je danas pušten u rad, što će omogućiti da se novi granični prelaz Horgoš značajno rastereti tokom turističke sezone, saopšteno je danas iz Uprave carina.

    "Putnici će nakon šest godina pauze ponovo moći da koriste stari granični prelaz Horgoš koji se nalazi u neposrednoj blizini novog prelaza i to odmah nakon svečanog otvaranja, tačnije od 15 časova", navodi se u saopštenju izdatom nakon otvaranja.Dodaje se da su prelaz Horgoš-Reske 2 svečano danas otvorili prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Siđarto.

    Stari granični prelaz Horgoš predviđen je isključivo za putnički promet i radiće svakog dana, uključujući i praznike, od 7 do 19 časova.

    Tokom godine uglavnom će ga koristiti lokalno stanovništvo koje često prelazi granicu i to pešaci, biciklisti i traktoristi, dok će u sezoni i za vreme većih praznika biti omogućen promet putničkih vozila kako bi se smanjio pritisak na novi granični prelaz Horgoš.

    Po Sporazumu između Vlada Srbije i Mađarske o graničnoj kontroli u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju potpisanom krajem januara 2012. godine, bilo je predviđeno otvaranje dva granična prelaza Bački Vinogradi – Ašothalom i stari Horgoš – Reske, što je sada do kraja realizovano. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE