Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ove četiri osobine kod kandidata za posao poželeo bi svaki poslodavac

    Recept za uspešnu kompaniju: Treba zaposliti prave ljude. Zvuči jednostavno ali je zapravo jako teško ustanoviti na osnovu nečije biografije ili čak intervjua od 30 minuta ko je prava osoba za kompaniju.

    Poslodavci kompanije “Eventbrite” odlučili su da promene taktiku, i umesto da se usredsrede na CV – obrazovanje i radno iskustvo, rešili su da se više posvete karakteru kandidata. Evo koje su zajedničke osobine najuspešnijim kandidatima i koja se pitanja postavljaju da bi se te osobine otkrile.

    Istrajnost

    Ova osobina je bitna za posao na duže staze, kada se često nađu prepreke na putu. Istrajnost je ta koja doprinese da se nešto zaista uspešno završi.

    Pitanje kojim poslodavac ispituje istrajnost može biti – da kandidat opiše neku svoju nevolju na poslu. Odgovor se krije u načinu rešavanja te nevolje.

    Timski duh

    Moć kompanije ogleda se u dobro povezanom timu. Ciljevi se najbrže postižu kada tim radi zajedno da nađe najbolje rešenje. Nijedna kompanija ne voli veliki ego koji je najčešće i destruktivan.

    “Zamka” pitanje poslodavca može biti: Opiši nam svoje idealno poslovno okruženje u kojem si imao prilike da budeš. Ukoliko se u odgovoru pominju i dobri timski odnosi, kandidat je svestan da je tim srce uspešne kompanije.

    Radoznalost

    Konstantno učenje, stalni rad na sebi, usvajanje novih znanja karakterišu ljude koji su spremni da napreduju.

    Opisujući razloge zbog kojih želi da menja posao, kao i pitanja koje postavlja poslodavcu, kandidat pokazuje koliko je radoznao i spreman da uči nešto novo.

    Empatija

    Emocionalna inteligencija je visoko na listi poželjnih osobina člana uspešnog tima. Saosećajnost, osobina da možemo da se uživimo u tuđe problem čvrst je temelj građenja uspešnih odnosa.

    Često iskusni poslodavci na osnovu govora tela, neverbalnog jezika mogu da ustanove ima li kandidat ovu vrlinu ili ne.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE