Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pet najboljih antioksidanata

    Kada su prehlade u pitanju i leto je postalo kritičan period usled visokih temperatura od kojih bežimo uključujući klima uređaj. Jedan od najlakših načina da pojačate imuni sistem je ishrana bogata antioksidansima uz ovih pet namirnica.

    Antioksidansi hvataju slobodne radikale i neutrališu molekule koji dovode do oštećenja ćelija. Većina antioksidanata se nalazi u voću i povrću.

    Sveži citrusi

    Pomorandže su pune vitamina C koji je antioksidans. Ali pored toga one sadrže i bezbroj drugih sastojaka i jedinjenja koja pomažu vašem imunom sistemu. Pored nje i drugi citrusi pomažu.

    Trešnje

    Što su tamnije trešnje sadrže više antioksidanata. Istraživači Univeriteta Mičigen otkrili su da su trešnje u stanju da blokiraju enzime COX-1 i COX-2 koji doprinose nastanku upalnih procesa.

    Kurkuma

    Ona je čudesni narandžasti začin bogat antioksidantima, poznatijim kao kurkuminois. On se dugo koristi u ajuveda medicini i tradicionalnoj indijskoj kuhinji. Svetsku popularnost doživljava tek poslednjih nekoliko godina. Preporučuje se dodavanje kurkume u smoothie. Da biste je apsorbovali uparite je sa kokosovim uljem. Dodajte je u barem jedan obrok svakoga dana.

    Zelenilo u prahu

    Mešavina bilja vam može dati snažan nalet antioksidanata i energije. Skup biljaka može imati snažniji efekat od šoljice kafe. Obavezno ih dodajte u smoothie. Mnogi ne vole da ih mešaju sa vodom ali je na taj način zdravlje zagarantovano. Dodajte puno bilja u obroke.

    Čokolada

    Da, dobro ste pročitali. Ali ovde ne spadaju čokolade poznatih proizvođača sa mnogo hemijskih sastojaka i zaslađivača. Reč je o organskoj čokoladi od kakaa sa sastojcima hranljivog bilja. Kakao je poznat po moći da podigne energiju i raspoloženje, kao i po svojim antioksidantnim svojstvima. Uživajte u zdravlju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE