Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mogao je da bira, a izabrao je startap firmu

    Jedan od najuspešnijih preduzetnika i poslovnih anđela, David Sacks, sve je šokirao kada je pre sedam meseci prihvatio posao u Zenefitsu, kompaniji za softvere.

    Sacks je član "PayPal mafije" koja je postigla ogroman uspeh u Silicijskoj dolini. Bio je direktor operativnih poslova PayPala od 1999. do 2002, kada je kompanija prodata eBay.

    Nakon toga, 2008. godine je pokrenuo Yammer, društvenu mrežu za internu komunikaciju unutar kompanije, koju je 2012. godine prodao Microsoftu za 1,2 milijardi dolara. Iste godine prodao je i društvenu stranicu Geni izraelskoj kompaniji My Heritage.

    Takođe je investirao i u kompanije kao što su Twitter, Uber, SpaceX, Airbnb, Scribd, AngelList, Slack, Eventbrite, SurveyMonkey, Lyft i druge.

    Čak se preselio u Los Angeles i producirao filmski hit "Thank You For Smoking" (Hvala što pušite). On može da radi šta god poželi, čak se i zaposlio u Zenefitsu, ali ne kao glavni izvršni direktor, nego kao direktor koji je zadužen za operativne poslove.

    Kada su ga pitali zašto, rekao je da se jednostavno zaljubio u tu firmu. "Zenefits je jedna od najuzbudljivijih firmi kojoj je trebala moja pomoć", izjavio je Sacks za Business Insider.

    "Pričao sam s nekoliko manjih kompanija koje su isto imale potencijala da postanu uspešne. Ali, onda sam upoznao osnivača Zenefitsa Conrada Parkera koji mi je predstavio svoju vizije te kompanije. To je bila jedna od najjasnijih vizija koju sam ikada čuo od nekog izvršnog direktora, te sam se odmah zagrejao za nju", dodao je Sacks.

    Razlog zašto ga ne privlači pozicija čelnika tog preduzeća je zato što se već okušao u toj ulozi. "Ovde je manje reč o tome šta moja titula donosi, a više o doprinosu koji mogu dati toj kompaniji", izjavio je Sacks.

    Mislio je da bi bilo zabavnije raditi u firmi koju smatram jednom od uzbudljivijih. Još jedan razlog zašto ulaže u Zenefits je vera da će biti novi Google u smislu finansijskog uspeha. A Zenefits je već sada jedan o najbrže rastućih novih kompanija u istoriji.

    "Da sam odlučio da budem član Uprave jedne od renomiranih kompanija kao što je Google, ne biste me pitali zašto. To za mene uopšte nije uzbudljivo i izazovno, jer su već najvažnije i najteže stvari odradili drugi ljudi. Mislim da bi Zenefits mogao biti jednako uspešan kao i Google", dodao je Sacks.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE