Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Počelo sređivanje 1.100 km puteva

    Počela je obnova 1.100 kilometara puteva, u koji će u naredne tri godine biti uloženo 400 miliona evra, a prvi radovi su započeti na deonici Aranđelovac – Krćevac, izjavila je ministarka Zorana Mihajlović.

    Mihajlović je, nakon otvaranja novog mosta u Zaječaru, preko Crnog Timoka, rekla da će ove godine biti potrošeno 60 miliona evra i podsetila da se porojekat obnove putne mreže finansira kreditima Svetske banke, Evropske investivione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i da je država izdvojila deo novca iz budžeta.

    "Kod Aranđelovca već počinju da rade, dobili su sve dozvole i u ponedeljak ću ih obići", rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

    On je kazala da je kriterijum za odabir deonica bio da se obnove mesta koja su najnebezbednija i poručila da ne postoji deo Srbije koji neće biti obuhvaćen tim projektom.

    Mihajlović je istakla da je najvažnije da to rade domaće kompanije i da je to upravo njen zadatak, da one budu izvođači, a ne da stalno budu angažovani kao podizvđači radova.

    Ministarka je dodala da je i novi most u Zaječaru izgradila domaća firma – MBA Miljković. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE