Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd dobija veća ovlašćenja

    Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da bi novim zakonom o glavnom gradu Beograd trebalo da dobije mnogo veće nadležnosti i da se nada da će predlog tog zakona sledeće nedelje ući u proceduru u nadležnom ministarstvu.

    Vesić je za TV Pink rekao da vodi komisiju za izradu statuta i zakona o glavnom gradu koji je potreban da bi Beograd mogao bolje da funkcioniše. Gradski menadžer je najavio da će biti zatraženo da "preuzmemo katastar" i na taj način, prema njegovim rečima, građani, kada imaju kupoprodajni ugovor, neće morati da čekaju šest meseci za nešto što može da im se završi za dva sata.

    "Tražićemo da šume na teritoriji Beograda budu pod Beogradom", najavio je gradski menadžer i dodaao da će biti zatražene i veće nadležnosti i nad vodama na teritoriji Beograda i nad socijalnom zaštitom.

    Vesić je najavio da će Beograd imati veće nadležnosti i u oblasti ekološke zaštite i da će biti podeljen u dve zone – prigradsku i gradsku, od čega će u prigradskog zoni biti sedam gradskih opština.

    Gradski menadžer je najavio da odmah posle usvajanja zakona, koje se očekuje tokom leta, biti izmenjen statut glavnog grada i da će biti gotov do sredine oktobra, a najkasnije novembra.

    Vesić je najavio i smanjenje broja odbornika sa 110 na 65 ili 66 i broja odbornika u skupštinama gradskih opština. Izbori, koji će biti raspisani sledeće godine za 15 gradskih opština, biće raspisani za smanjeni broj odbornika, najavio je Vesić i dodao da je cilj da građani mogu tamo gde žive, bolje da rešavaju probleme.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE