Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danas počinje sastanak Bilderberg grupe

    U austrijskim Alpima danas počinje sastanak Bilderberg grupe na kojem će učestovovati oko 140 svetskih moćnika, političara, naučnika i biznismena.

    Ovogodišnje teme trodnevnih rasprava iza zatvorenih vrata u izolovanom luksuznom hotelu u blizini tirolskog odmarališta Sifelda, biće potencijalno dugoročne posledice aktuelne situacije u Grčkoj, Velikoj Britaniji, Iranu i Rusiji te svetski ekonomski trendovi.  

    Kompletna lista učesnika dostupna je na zvaničnom sajtu Bilderberg grupe, a kao najinteresantniji ističu se britanski ministar finansija George Osborne, glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, šef Evrogrupe Jeroen Dijsselbloem, nemačka ministarka odbrane Ursula von der Leyen, bivši američki državni sekretar Henry Kissinger, kao i nama poznati bivši austrijski premijer i savetnik Vlade Srbije Alfred Gusenbauer.

    Na skupu će se pojaviti i vodeći ljudi svetskih giganata kao što su Deutsche Bank, British Petroleum, BlackRock, RyanAir, Volvo, kao i glavni urednici čuvenog The Economista i Bloomberg grupe.

    Bilderberg grupa nazvana je po holandskom hotelu u kojem je osnovana 1954. godine, a sastaje se najmanje jednom godišnje kako bi raspravljala o globalnim pitanjima.

    Učesnicima je dopušteno da javno govore o sastancima, ali ne i o sadržaju, što pridonosi percepciji organizacije kao tajnog kruga moći.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE