Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Gospodine Vučiću, zašto strane, a ne domaće IT kompanije?`

    Vojvođanski klaster Informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT klaster) danas je u otvorenom pismu od predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića zatražio odgovor na pitanje zašto u najavljenoj racionalizaciji i modernizaciji državne uprave planira saradnju s najvećim svetskim kompanijama IT sektora, a ignoriše domaće.

    Vojvođanski IKT klaster je ocenio da se time aktivno radi na "podrivanju" domaće IT industrije i na njenoj destabilizaciji, iako je ona u stanju da isporuči proizvode istog kvaliteta kao i vodeće strane IT kompanije.

    "Gospodine Vučiću, da li je moguće da danas u Srbiji nema nijednog lidera koji neće podleći mantri o stranim direktnim investicijama? Jer, strane direktne investicije nemaju uvek iste efekte u različitim sektorima, a u sektoru softverske industrije su ti efekti katastrofalni, ako su investitori vođeni samo iskorišćenjem domaćih ljudskih resursa", navodi se u pismu.

    Dodaje se da Srbija na taj način propušta veliku šansu da uđe u društvo bogatih zemalja.

    "Pitajte nas – kako? Rado ćemo odgovoriti", naveo je Vojvođanski IKT klaster.

    Taj klaster je podsetio da je potpuno isto otvoreno pismo uputio i pre dve godine, povodom posete prethodnog premijera Ivice Dačića Sjedinjenim Američkim Državama.

    Foto: Twitter

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE