Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milo Đukanović: Javnost opstruira strane investitore

    Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je u Skupštini da deo crnogorske javnosti "opstruira" strane investitore i njihova ulaganja u razvojne projekte.

    Takvu aktivnost Đukanović je u okviru takozvanog premijerskog sata u parlamentu označio kao "subverziju" koja se vrši pod vidom zaštite nacionalnih resursa.

    Ne pominjući ni partije, ni bilo koga kao aktere opstrukcije, Đukanović je, u odgovoru na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, kazao da "nova parlamentarna većina" donosi odluke koje nisu u skladu sa stvarnim interesima države i s razvojnom politikom Vlade.

    On je pomenuo sporne situacije u vezi sa izgradnjom turističkih kompleksa na Kraljičinoj plaži, kao i na drugim lokacijama na primorju.

    Đukanović je ranije više puta kritikovao Socijaldemokratsku partiju, kao koalicionog partnera njegove Demokratske partije socijalista, da se u parlamentu ponaša kao opozicija, iako u Vladi ima ministre.

    Premijer je pozvao političke partnere da Vladu "puste da radi ono što je njen zadatak" ili da je smene ako njome nisu zadovoljni.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE