Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najplaćeniji sportski timovi na svetu

    Fudbaleri francuskog Pari Sen Žermena su najplaćeniji na svetu, sa godišnjim prihodom od 5.298 miliona funti, odnosno skoro 102 miliona funti nedeljno.

    To pokazuje lista najplaćenijih klubova na svetu, a u pitanju nisu samo fudbalske ekipe, već svi sportski timovi na planeti.

    Prema upravo objavljenom istraživanju koje je sprovela "Sportintelligence" u saradnji sa ESPN, na vrhu liste najplaćenijih klubova na svetu, prva četiri mesta pripadaju fudbalskim timovima, koji su i ubedljivo najzastupljeniji na ovom spisku.

    Iako nisu najbolji na svetu, fudbaleri Pari Sen Žermena su najplaćeniji. Prvi su na listi sa godišnjim prihodom u iznosu od 5.298 miliona funti, odnosno 101.898 hiljada funti nedeljno.

    >>>>E to je pravi arapski gazda

    Francuzi su ispred Real Madrida koji svojim fudbalerima godišnje izdvaja 5.040 miliona funti, Mančester Sitija sa 5.015 miliona, Barselone sa 4.715 i bejzbol kluba Los Anđeles Dodžersa sa 4.679.

    Na šestom mestu je Mančester Junajted sa 4.679, iza Đavola je nemački prvak Bajern sa 4.468, dok je na osmom mestu Čelsi sa 4.353 miliona funti.

    >>>>Fudbaler srpsku platu zaradi za svega nekoliko minuta

    U prvih deset samo su još Njujork Jenkiji nefudbalski klub, kao devetoplasirani sa 4.263, dok top deset kompletira Arsenal sa godišnjim primanjima od 4.054 miliona funti.

    Na 11. poziciji se nalaze Bruklin Netsi kao predstavnik NBA lige i košarkaškog sporta, a u top 20 najplaćenijih klubova se nalazi još 3 NBA ekipe (LA Klipersi, Sakramento Kingsi i Denver Nagetsi).

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE