Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Registar za posredovanje u prometu nekretnina

    Registar posrednika sa podacima o preduzećima i preduzetnicima koji se legalno bave posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti, počeo da radi i u toku je prijem zahteva za upis, koji bi trebalo da se završi do kraja meseca.

    Registar posrednika dostupan je na internet strani Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija (www.mtt.gov.rs).

    Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, u registru se mogu dobiti informacije o firmama iz te oblasti i njihovim zaposlenima koji imaju položen stručni ispit za posrednike u prometu i zakupu nepokretnosti.

    Viši savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Željko Stojanović rekao je da se uvođenjem registra jača pravna sigurnosti za potrošače i privrednike koji koriste usluge posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti, jača konkurentnost i bitno smanjuje mogućnost nelegalnog obavljanja poslova posredovanja.

    U toku je prijem zahteva za upis u Registar posrednika. Kako je Ministarstvo dužno da u roku od 30 dana od podnošenja zahteva izda Rešenje i upiše posrednika u Registar posrednika, očekuje se da će do kraja maja svi posrednici koji ispunjavaju zakonske uslove biti upisani u Registar posrednika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE