Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Teksaški naftaši na Jadranu. Bušenje od 2018.

    Predstavnici američke korporacije Marathon Oil, jedne od pet kompanija koje je Vlada Hrvatske odabrala za istraživanje i eksploataciju Jadrana, borave u Dubrovniku, gde predstavljaju svoj portfolio.

    Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić primio je predstavnike Marathon Oila, objavile su gradske vlasti. Izaslanstvo kompanije sa sedištem u Hjustonu, Teksas, ove nedelje je u poseti Hrvatskoj s ciljem "upoznavanja i saradnje sa ključnim učesnicima projekta".

    Gradske čelnike su upoznali sa osnovnim informacijama o društvu koje ove godine obeležava 128. godišnjicu poslovanja i zapošljava 3.000 ljudi.

    Uz iznošenje pregleda aktivnosti istraživanja nafte i gasa predočen je i okvirni prikaz rokova. Naglašeno je da će se od 2015. do 2018. godine sprovoditi seizmičko snimanje i tumačenje podataka, dok je period do 2020. godine predviđen za istražna bušenja. Samoj eventualnoj eksploataciji ugljovodonika ne bi se pristupalo pre 2025. godine.

    Predstavnici Marathon Oila istakli su kako je ovonedeljna poseta Hrvatskoj tek prvi korak "u uključivanju svih učesnika i upoznavanja javnosti s pitanjima koja ih zabrinjavaju".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE