Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    MMF došao da pita zašto je struja jeftina

    Misija Međunarodnog monetarnog fonda počela je zvanične razgovore s delegacijom Srbije povodom prve reviziju aranžmana u vrednosti od 1,2 milijarde evra.

    Na čelu misije MMF je Zuzana Murgasova, a u delegaciji Srbije na sastanku u Narodnoj banci su guvernerka Jorgovanka Tabaković i ministri finansija i privrede, Dušan Vujović i željko Sertić.

    Misija MMF je u Beogradu od 29. aprila, a planirano je da razgovori traju do 12. maja.

    Glavne teme prve revize trogodišnjeg aranžmana biće stanje u javnim finansijama Srbije, restrukturiranje javnih preduzeća, smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru i privatizacija.

    MMF je Srbiji 23. februara odobrio stend-baj aranžmana iz predostrožnosti koji obuhvata strukturne reforme i mere štednje za smanjenje budžetskog deficita.

    Po dogovoru sa MMF bilo je planirano da struja u Srbiji poskupi za 15 odsto, ali je Vlada Srbije to odložila i najavila da će sapredstavnicima te finansijske institucije tokom prve revizije aranžmana razgovarati o odlaganju ili manjem procentu poskupljenja struje.

    >>>>Struja poskupljuje 8 umesto 15 odsto?

    Još nije objavljen plan racionalizacije javnog sektora, a kasne privatizacioni postupci preostalih društvenih preduzeća. U Vladi očekuju da će misija MMF biti zadovoljna rezultatima mera štednje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE