Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li biste živeli i radili na japanskim ostrvima?

    Dok se u Srbiji, a i regionu, ne dočekaju bolji dani, medijski prostor je sve puniji raznih ponuda za odlazak u inostranstvo, čak i na najudaljenije krajeve sveta, poput ovih japanskih ostrva koja nas "zovu" da tamo započnemo novi život.

    Ukoliko vas vuče želja da napustite Srbiju i odete u beli svet, pa vam se još sviđa i ideja da živite u Japanu, možda je baš ovo ono što tražite.

    Naime, lokalne vlasti u prefekturi Kagošima objavile su, u želju da povećaju populaciju i pokrenu novi životni ciklus na ostrvima Takešima, Ioujima i Kurošima, na zvaničnim stranicama (traži malo truda oko snalaženja na japanskom) što sve nude ukoliko spakujete kofere i doselite se.

    Za "avanturistu" koji odluči da se preseli na ova ostrva "izlazećeg sunca", obezbeđena su brojna finansijska prava. Obezbeđena je jednokratna uplata za putne troškove, koja kada se prevede u dinare, iznosi oko 92.400 dinara.

    Novi žitelj dobijaće tri godine novac za iznajmljivanje kuće, 80.000 dinara ukoliko će sam da živi u kući, 92.400, ako će da se doseli sa partnerom, plus 17.500 dinara za svako dete u porodici.

    Obezbeđeno je 92.400 dinara za prvo dete, 175.000 dinara za druge dete, 270.000 dinara za treće dete, 366.000 za četvrto… Kao i finansijska pomoć za školovanje deteta.

    Takođe, osigurana je i financijska pomoć za pokretanje posla, a nudi se poljoprivreda, uzgoj govedine, šumarstvo i ribarstvo. Sleduje i tele na poklon, koje može da se zameni za 470.000 dinara.

    Ukoliko je doseljenik samac i traži srodnu dušu, imaće deo plaćenih troškova za izlaske. Vredi napomenuti i da su vlasti maksimalno spustile cene za najam kuća na otprilike 16.000 dinara, ali se moraju ispunjavati dva uslova.

    Prvi uslov kaže da ne smete biti stariji od 55 godina, a drugi da ostrva ne smete koristiti kao odmarališta i da se morate prihvatiti posla.

    Zvuči sjajno ukoliko nemate problema s vulkanima, a upravo se provinciji Kyushu nalazi nalazi Aso (1.592 m), najaktivniji u Japanu. Ali, treba onda istaći i da su na Kyushu do smrti živeli Kamato Hongo i Yukichi Chuganji, donedavno najdugovečnije zabeležene osobe na svetu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE