Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EPS od 1. maja bez 43 direktorske funkcije

    Javno preduzeće Elektroprivreda Srbije će od petka, 1. maja promeniti organizaciju i ukinuti 43 direktorske funkcije, više neće postojati direkcije, a broj sektora je smanjen sa 65 na 35.

    Nova sistematizacija jedan je od koraka u korporativizaciji kompanije po programu reorganizacije, koji je krajem novembra prošle godine usvojila Vlada Srbije, navodi se u saopštenju EPS.

    Usvajanjem Zaključka od 23. aprila, Vlada Srbije dala je saglasnost za pokretanje postupka statusne promene u okviru EPS. Statusna promena predviđa da do 1. jula sva privredna društva za proizvodnju uglja i električne energije budu integrisana u EPS.

    Istovremeno će četiri privredna društva za distribuciju električne energije – Elektrovojvodina, Elektrosrbija, Jugoistok i Centar biti pripojena Elektrodistribuciji Beograd, tako da će od 1. jula raditi kao jednistveno privredno društvo EPS Distribucija.

    Privredno društvo EPS Snabdevanje nastaviće kao i do sada da obavlja poslove javnog i komercijalnog snabdevanja.

    To znači da će od 1. jula umesto dosadašnjeg organizovanja kroz 14 pravnih subjekata, sistem funkcionisati sa tri pravna subjekta.

    Uvođenjem jedinstvenog upravljanja i ujednačavanjem poslovnih procesa i procedura poslovanje EPS biće efikasnije i profitabilnijem, navodi se u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE