Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uvoz u Srbiju iz Turske četiri puta veći od izvoza

    Robna razmena Srbije i Turske u 2014. godini bila je 800 miliona dolara, od čega je uvoz iz Turske bio 600 miliona, rečeno je u Privrednoj komori Srbije.

    Na sastanku privrednika Srbije s privrednom delegacijom Turske istaknuto je da su u uvozu iz Turske u 2014. najzastupljenije bile tkanine, predivo, tekstil, voće i povrće, a u tu zemlju najviše se izvozilo obojenih metala iz Srbije.

    Savetnik predsednika PKS Veljko Jovanović kazao je da je vrednost turskih investicija u Srbiji 110 miliona dolara, ali da potencijal za saradnju nije dovoljno iskorišćen.

    Predstavnik turske delegacije iz grada Burse Ajtug Onur kazao je da je prošle godine vrednost izvoza iz Burse u Srbiju bila 30 miliona dolara.

    On je naglasio da je Bursa koja je četvrti grad u Turskoj značajan privredni centar posebno u proizvodnji tekstila i prediva, i u automobilskoj industriji.

    Trgovinski savetnik Ambasade Turske u Beogradu Ismail Bozdemir kazao da u Srbiji posluje 25 turskih firmi.
    Na sastanku u PKS rečeno je i da su procene da je od 2000. godine vrednost stranih direktnih investicija u Srbiji 24 milijarde evra.

    U privrednoj delegaciji Turske su kompanije iz oblasti građevinarstva, tekstilne i metalske industrije, turizma i trgovine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE