Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nikolić dovodi Arape u Kragujevac

    Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predsednik Barakat palace Group iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Talal Ahmed Ali, potpisali su Protokol o saradnji na realizaciji investicionih projekata u Kragujevcu.

    Nikolić je novinarima rekao da je tema ugovora buduća saradnja i pomoć Barakat palace Group na dovođenju ozbiljnih investitora u Kragujevac.

    Barakat je preuzeo obavezu da marketingški promoviše potencijale Kragujevca na Bliskom istoku, a grad će pružiti podršku investitorima koje budu doveli.

    "Očekujemo da ćemo jako brzo plodove ovog sporazuma videti i na terenu, ovo je prvi u nizu sporazuma koji će Grad Kragujevac imati sa investitorima sa Istoka. Očekujemo da slične ugovore napravimo i sa investitorima iz Kine, Rusije i Indije", rekao je Nikolić.

    Prema njegovim rečima, obaveza po ugovoru je da Grad pripremi logističku podršku za Barakat palace Group, pomogne kod osnivanja kompanija koje budu dolazile u Kragujevac i da obezbedi brzo dobijanje dozvola.

    "Njihovo je da se bave marketingom, da propagiraju investiranje u Kragujevac i centralnu Srbiju u svojoj matičnoj zemlji, a ugovor se odnosi i na druge zemlje gde Barakat palace ima svoje poslovnice", rekao je Nikolić i izrazio očekivanje da će u narednih pet do šest meseci veliki broj investitora iz UAE "biti prisutan" u Kragujevcu.

    Nikolić je naveo da će Barakat registrovati svoju u kompaniju u Kragujevcu koja će se baviti konsalting uslugama i investicijama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE