Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Do 1.maja kosovsko vino na rafovima megamarketa u Srbiji

    Sledeće sedmice u Srbiju počinje isporuka ukupno 650.000 litara kosovskog flaširanog vina, što će ukupnu isporuku vina Srbiji povećati na tri miliona litara, rekao je Artur Camaj iz kompanije StoneCastle iz Orahovca, a danas prenosi RTK2.

    "Sredinom naredne sedmice ili najkasnije do 1. maja, u megamarketima u Beogradu, Kragujevcu, Čačku i Nišu, naći će se prve količine od 650.000 litara našeg flaširanog vina, koliko će ga biti do kraja ove godine", rekao je Camaj.

    Po njegovim rečima, kompanija mu je dobila sve potrebne dozvole iz Srbije, pošto su je posetili i predstavnici Ministarstva poljoprivrede Srbije.

    U toku je izrada etikete i ambalaža za vina.

    StoneCastle je i do sada izvozio vino u Srbiju, ali u rinfuzi. Tako su u 2014. godini izvezli 1,35 miliona litara vina, a do kraja 2015. godine planiraju da izvezu 2,25 miliona litara vina u rinfuzu, kao i 650.000 litara flaširanog vina.

    Kompanija čiji je vlasnik Amerikanac poreklom iz opštine Dečana, do sada je uvozila ambalažu iz Srbije, ali samo pakete. Sutra se očekuje sklapanje ugovora i o uvozu staklenih flaša iz pančevačke staklare – umesto iz Grčke, odakle su se godinama snabdevali.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE