Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Antić: U maju prva revizija aranžmana sa MMF

    Misija Međunarodnog monetarnog fonda će od 4. do 19. maja obaviti prvu reviziju aranžmana sa Srbijom, najavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

    On je novinarima rekao da je u toku niz pripremnih sastanaka za prvu reviziju aranžmana sa predstavnicima MMF, Svetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji i da se razgovara da poskupljenje struja bude što manje i što kasnije.

    Antić je rekao da Vlada pokušava da nađe balans između činjenica da postoje zahtevi MMF i finansijskih institucija da se poveća cena struje i obaveze da vodi računa o socijalno ekonomskoj situaciji u Srbiji.

    "Od najava da će struja poskupeti uključujući i akcizu za 15 odsto od 1. aprila nema ništa. Taj datum je prošao", rekao je on i dodao da je premijer Aleksandar Vučić rekao da će tražiti da poskupljenje struje bude upola manje.

    "Verujem da ćemo se u danima pred nama i razgovorima sa finansijskim institucijama izboriti za takvu opciju", istakao je Antić.

    Ministar je precizirao da i Vlada i premijer i Ministarstvo rudarstva i energetike čine maksimum napora da u razgovorima sa MMF datume vezane za korekciju cene struje pomere, a sa druge strane, da nizom mera koje treba da dovedu do optimizacija poslovne politike u Elektroprivredi Srbije, te korekcije cene budu što je manje moguće.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE