Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ugovor o Ski centru Brezovica naredne nedelje

    U toku naredne nedelje treba da bude potpisan ugovor o izgradnji ski centra "Brezovica" s francuskim konzorcijumom "MDP Consalting" i operaterom " Compagnie des Alpes", preneli su danas prištinski mediji.

    Time, po navodima medija, treba da počne proces čiji je cilj da se u tri faze investira 410 miliona evra i otvori više od 3.000 radnih mesta.

    Šef Kancelarije za Kosovo i Metohiju u Vladi Srbije Marko Djurić upozorio je juče kosovske vlasti da neće pristati na nedogovorenu privatizaciju ski centra Brezovica, tvrdeći da je Srbija uložila mnogo novca u revitalizaciju kompleksa.

    Djurić je kazao da je Vlada Srbije o tome obavestila i potencijalne investitore i dodao da je rad centra Brezovica veoma važan za sudbinu oko 15.000 Srba na tom području na jugu Kosova.

    Juče je međuministarska grupa Projekta za razvoj turističkog centra Brezovica na sastanku u Ministarstvu trgovine i industrije u Prištini potvrdila da su ispunjeni preduslovi za ozvaničenje ugovora s francuskim konzorcijumom.

    Ministri trgovine i industrije, finasija, evropskih intergacija, poljoprivrede, prostornog planiranja, lokalne samouprave i gradonačelnik Štrpca saglasili su se da prihvate većinu tačaka ugovora.

    "Usvojeni su rokovi i uslovi iz ugovora za Projekat razvoja turističkog centra Brezovica", saopštilo je Ministarstvo trgovine i industrije Kosova.

    Ugovor će biti potpisan s kompanijom "Brezovica Resort" koju je francuski konzorcijum registrovao kao društvo sa ograničenom odgovornošću.

    Ugovor će stupiti na snagu nakon šest meseci, kada se moraju ispuniti preduslovi, a kada francuski konzorcijum treba da dostavi dokumenta kao što su finansijska konstrukcija, plan procene životne sredine i drugo, saopštilo je kosovsko ministarstvo.

    Francuski konzorcijum je najavio izgradnju 100 kilometara staza, više od 20 ski-liftova i druge infrastrukture.

    U kosovskom Ministarstvu trgovine i industrije očekuju da će "Brezovica" postati ski centar "svetskog nivoa sa turističkim ponudama tokom cele godine".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE