Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: MMF pogrešio u proceni za 2015.

    Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da prvi put može da kaže da je MMF pogrešio u proceni privrednog rasta Srbije za ovu godinu, poručivši da će on biti veći od 0,5 do jedan odsto, a to, dodao je, znači put izlaska zemlje iz krize.

    "Danas po prvi put smem da kažem da očekujem da njihova (MMF) procena ne bude tačna oko stope rasta za ovu godinu. Oni su predvideli da će biti između minus 0,5 i minus jedan, što je bilo u redu imajući u vidu mere fiskalne konsolidacije, ali verujem da ćemo i ove godine po tom pitanju imati pozitivni rast, da idemo u plus 0,5 do plus jedan što bi nam otvorilo mogućnost da u 2016. i 2017. imamo na rast veći od tri odsto", rekao je Vučić u Privrednoj komori Srbije.

    Srbija je, kaže, na taj način ušla u red zemalja u Evropi s najvećim rastom, što bi značilo izlazak zemlje iz krize.

    Prema njegovim rečima, plan Vlade Srbije u narednom periodu je oporavak zemlje i stvaranje uslova za održivi razvoj na bazi povećanja investicija i izvoza, što će omogućiti, kako je rekao, povećanje zaposlenosti i životnog standarda.

    On je rekao da se do toga neće doći lako, ali da je to Srbija postigla zahvaljujući teškim merama i uz pomoć prijatelja iz celog sveta koji su te reforme podržali, poput MMF-a i Svetske banke.

    "Moći ćemo za šest meseci, nadam se, da izađemo pred MMF sa predlozima koji će značiti nešto lakši i bolji život našim građanima", zaključio je Vučić.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE