Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zajednički plasman na holandsko tržište

    Companies Connected DOO je osnovana od strane Erica Ponsena u martu 2014.godine. Ponsen je rođen u Holandiji, a do sada je radio u kompanijama kao što su Philips Light Group, Sperry Remington, a osnivač je Beauty Line Nederland.

    Za BIZLIfe kaže da je, videvši koliko je mala poslovna saradnja između Holandije i zemalja Balkana, odlučio da pokuša da tu saradnju učinimo značajnijom.

    „Zamisao je bila da ja, kao Holanđanin, upoznam holandske kompanije sa kvalitetnim proizvodima koji se mogu pronaći na teritoriji Balkana, i kompanijama koje ih proizvode,“ kaže Ponsen koji ima više od 30 godina iskustva u privatnom biznisu, i poznanstva širom Evrope.

    Đorđe Petrović, direktor kompanije, kaže da prvo što su uradili je da su utvrdili koje kompanije imaju standarde proizvodnje koji zadovoljavaju EU norme, kao i proizvode koji mogu biti zanimljivi za holandsko tržište.

    „Do sada smo obišli veliki broj kompanija, prikupili potrebne informacije, ali je pred nama još veliki broj kompanija koje tek treba da posetimo,“ kaže Petrović.

    Uspostavljen je značajan broj kontakata sa holandskim firmama, a kako kažu nekoliko puta su bili u Holandiji, predstavili im pojedine proizvode, i razgovarali o potencijalnoj saradnji. „Uglavnom su sve kompanije iznenađene, i jako zadovoljne kvalitetom i cenom ponuđenih proizvoda,“ kaže Ponsen.

    Petrović kaže da je najveća poteškoća u njihovom poslovanju – nepoverenje.

    „Nažalost, većina holandskih kompanija ima određene strahove kada treba direktno da sarađuje se firmama sa Balkana. Uskoro planiramo otvaranje naše firme i u Holandiji, koja bi bila direktan uvoznik proizvoda sa ovih prostora, kako bismo ubrzali sam proces saradnje. Time bismo ponudili kupcima u EU da robu kupuju direktno od holandske kompanije, i tako zaobišli prepreku nepoverenja.“ 

    Što se planova tiče, Ponsen najavljuje izradu web prodavnice, u okviru njihove firme u Holandiji, koja će sve proizvode učiniti dostupnim ne samo holandskim kompanijama, već i građanima Holandije, ali i ostalih EU zemalja. „Smatram da na ovim prostorima postoji dosta kvalitetnih proizvoda koji zadovoljavaju standarde kupaca iz EU, kao i da mogu biti konkurentni sa cenom proizvodima koji su već prisutni na tržištu,“ kaže Ponsen.

    Direktor Companies Connected, Đorđe Petrović poziva kompanije koje imaju proizvode koji zadovoljavaju EU standarde, da im se obrate. „Ugovorimo sastanak i pokušajmo zajednički da plasiramo proizvod na tržište Holandije i EU,“ poručuje Petrović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE