Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putin traži da milijarderi vrate kapital u Rusiju

    Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je ruske milijardere i lidere poslovnog sveta da vrate svoj kapital u Rusiju, ukazavši na mogućnost da njihov imetak u inostranstvu bude zamrznut.

    On je na poslovnoj konferenciji u Moskvi upozorio vlasnike kapitala na moguće "ograničenje korišćenja tog kapitala koji se nalazi pod stranom jurisdikcijom".

    Agencija AP ocenjuje da je Putin po svoj prilici mislio na moguće pooštravanje američkih i evropskih sankcija Rusiji zbog umešanosti u krizu u susednoj Ukrajini.

    Pozivajući se na "uznemirujuće informacije iz jednog broja zemalja", Putin je izjavio da bi mogle biti uvedene mere kako bi se sprečio povratak ruskog kapitala u Rusiju.

    Suočen s prošlogodišnjim, rekordnim odlivom kapirala u iznosu od 151,5 milijardi dolara, Putin je u decembru predložio amnestiju za kapital, što znači da se za novac koji bude vraćen u Rusiju neće postavljati poreska i druga pitanja.

    Ukrajinska kriza i pad cene nafte ostavili su ozbiljne posledice na rusku privredu, ali u Moskvi veruju da se uskoro može očekivati stabilizacija ekonomije i finansijskog sektora.

    Ruski ministar finansija Anton Siluanov kaže da je za rusku ekonomiju najgore prošlo. "Negativni pokazatelji su iza nas i vidimo znakove stabilizacije, a to se odnosi i na finansijski sektor", kaže Siluanov.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE