Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Agrokor potpisao sporazum `težak` 325 miliona evra

    Koncern Agrokor potpisao je novi finansijski sporazum vredan ukupno 325 miliona evra, a koji će koristiti uglavnom za refinansiranje postojećih obaveza i delom za podršku razvoju koncerna.

    "Agrokor je potpisao finansijski sporazum kojeg čini klupski zajam vredan 300 miliona evra s Barclays, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JP Morgan i Morgan Stanley, te bilateralni sporazum vredan 25 miliona sa BNP Paribas, objavio je Agrokor na svojim web stranicama.

    Dospeće zajma je 18 meseci s garancijama nekoliko kompanija iz sastava koncerna. Takođe, Agrokor je produžio postojeći aranžman s BNP Paribas od 25 miliona eura na 18 meseci, navode iz Agrokora.

    "Novi zajmovi biće uglavnom iskorišćeni za refinansiranje postojećih obveza Agrokora i delimično za podršku daljeg razvoja koncerna. Potpisivanjem sporazuma Agrokor je dodatno poboljšao svoju kapitalnu strukturu i snizio troškove finansiranja."

    Uspeh transakcije s nizom globalnih banaka bez presedana dodatno potvrđuje dosadašnja ostvarenja Agrokora kao i jasnu viziju i strategiju za budućnost, stoji u objavi Agrokora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE