Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Rešenja za FAP i Azotaru do 27. aprila

    Premijer Aleksandar Vučić gostujući na RTS-u rekao je da je Železara je završen posao, dok će poslovi oko FAP-a i Azotare, biti završeni do 27. aprila.

    "Ne mogu da obećam za Petrohemiju, jer moramo da nađemo investitora za to. Treba završiti fabrike u Krupnju i Vladičinom Hanu,“ rekao je Vučić.

    Govoreći o Telekomu Srbija, Vučić je rekao da postoji veliko interesovanje za kupovinu srpskog operatera, a među firmama koje su zaintresovane naveo je Deutsche Telekom, France Telekom, kao i austrijski telekom, američki investicioni fondovi, ruske kompanije…

    "Videćemo po ceni da li je idealan trenutak za prodaju Telekoma, ali misim da će biti značajno veća od one koja je nuđena u ovoj zemlji 2011. godine", rekao je Vučić.

    On je rekao da će svi objekti koji su sada na maketi projekta "Beograd na vodi" biti izgrađeni u naredne četiri godine, i da će ugovor za taj projekat biti potpisan u narednim danima.

    "U jednom danu 1.000 ljudi je pokazalo interes (za stanove). Mislim da su pola od tog broja stranci, a pola domaći, što je za nas svakako izvanredno", rekao je Vučić gostujići na RTS-u.

    Po pitanju struje, Vučić je izjavio da će se u razgovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) boriti da poskupljenje struje bude sedam ili osam odsto, kao i da struja neće poskupeti od 1. aprila.

    "Ne prihvatite to kao obećanje, ali pokušaćemo da poskupljenje bude što manje", rekao je Vučić, uz ocenu da građani "uvek mogu da uštede sedam, osam odsto" tako što manje troše struju.

    Kako je kazao, sada je "jasno da od 1. aprila nije moguće da poskupi struja", jer Elektroprivreda Srbije (EPS) nije na vreme uputila zathev Agenciji za energetiku, a kada će struja da poskupi i koliko biće predmet dogovora.

    On je naveo da je cena električne energije 30 odsto jeftinija od najjeftinije u regionu, a čak sedam-osam puta jeftinija nego u najrazvijenijim evropskim zemljama.

    "Gledaćemo da se u budućnosti snizi cena gasa, i to da se ozbiljno snizi. Videli ste da je pala cena nafte i naftnih derivata, pre svega zahvaljujući svetskom tržištu, ali cena ničeg drugog gotovo da nije uvećana", rekao je predsednik Vlade.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE