Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od EU 175 miliona evra za srpski agrar

    Srbija će iz evropskog pretpristupnog fonda za pomoć poljoprivredi i razvoj sela (IPARD) do 2020. moći da iskoristi 175 miliona evra, za koje će i poljoprivrednici moći da konkurišu, najavila je ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

    "Imamo mogućnost da od sledeće godine raspisujemo javne pozive gde će sva registrovana gazdinstva moći da apliciraju za ta sredstva", kazala je ona novinarima na Sajmu projekata EU i dodala da je za 2016. previđeno 15 miliona evra i da će se svake godine povećavati za po pet miliona.

    U početku će poljoprivrednici novac moći da koriste za kupovinu traktora i druge mehanizacije i za unapređenje tehnologije proizvodnje, rekla je Joksimović. "Kako budemo pripremljeniji moći ćemo da koristimo i druge komponente IPARD", rekla je ona.

    Šef Delegacije EU u Srbiji Michael Davenport rekao je da je pomoć poljoprivrednicima cilj projekta IPARD i da je veoma značajno što je otvorena Uprava za agrarna plaćanja koja upravlja tim projektima, što je bio uslov za korišćenje tih sredstava.

    Na Sajmu projekata EU, koji su organizovali Delegacija EU u Srbiji, EU Info centar i Kancelarija za evropske integracije, predstavljeni su uspešni projekti finansirani pretpristupnim fondovima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE