Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Čuveni pevač ulazi u politiku da spreči bušenje Jadrana

    Poznati hrvatski pevač i kantautor, Oliver Dragojević, objavio je putem Facebooka da će se, ukoliko dođe do bušenja nafte u Jadranu, aktivno uključiti u politiku i preduzeti sve da spreči takva nastojanja.

    Dalmatinski pevač je istakao kako je Jadransko more zatvoreno i da bi potencijalna ekološka katastrofa zapečatila budućnost Hrvatske.

    Dodaje i kako je veliki ljubitelj mora i da će se svim snagama boriti protiv toga. "Bez mora ja ne postojim", zaključio je.

    S obzirom na to kako je Vlada početkom godine izdala dozvole za istraživanje i eksploataciju na deset istražnih prostora na Jadranu, čini se izglednim kako će popularni pevač, kao što je najavio, uskoro morati da se politički angažuje.

    Dozvolu za istraživanje i eksploataciju ugljovodonika na na Jadranu dobilo je pet kompanija – Marathon Oil, OMV, Eni, Medoilgas i Ina.

    Pre nekoliko dana, iz Ljubljana je stigao zvaničan zahtev kojim Slovenci od Hrvatske traže da se uključe u konsultacije oko studije o uticaju eksploatacije ugljovodonika u Jadranu na okolinu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE