Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Branilac Miškovića: Saslušati Tadića i Radulovića

    Branilac biznismena Miroslava Miškovića, advokat Zdenko Tomanović zatražio je danas u nastavku suđenja da bude saslušan bivši predsednik Srbije Boris Tadić jer su, kako je naveo, njegove službe svojevremeno ispitivale poslovanje Miškovića i nisu našle nepravilnosti.

    Tomanović je u Specijalnom sudu zahtevao i da svedoči bivši ministar privrede Saša Radulović, za koga tvrdi da je pomogao da se napiše optužnica.

    On je kazao da je Radulović to radio pre nego što je postao ministar i zatražio da sud nabavi ugovor Tužilaštva i Radulovića o njegovom angažovanju i da ustanovi ko mu je platio za rad.

    Branilac Miroslava Miškovića je zatražio je i da se odbije predlog optužbe da se kao dokaz prihvate nalazi veštaka tužilaštva o putarskim preduzećima.

    Ukoliko sud to ne učini, Tomanović je najavio da će odbrana kao svedoka predložiti bivšeg inspektora za devizne transakcije Pavla Zeljića, za koga je rekao da se detaljno upoznao sa predmetom i ustanovio da nije bilo nezakonitih radnji.

    "Nijedna radnja koju je opisao tužilac, nije protivpravna. Nema krivičnog dela ako radnja ne sadrži protivpravnost, i to je centralna stvar i najveći problem rada tužilaštva od početka", rekao je Tomanović.

    Miškovićev advokat je kazao da je njegov klijent, po navodima tužilaštva, prestao da bude vlasnik u putarskim preduzećima 2005. godine, a njegov sin Marko 1. oktobra 2008. godine, a da se terete za štetu nastalu u tim firmama tri-četiri godine kasnije.

    Kako je istakao, Mišković je optužen da je zajmom putarskim preduzećima stekao protivpravnu korist od 217.000 evra, a ne "milione koji se spominju u medijima".

    Tomanović je dodao da optužnica tereti Marka Miškovića za to što je kupio akcije po jednoj ceni, a prodao po drugoj, ostvario profit i "ništa više".

    Po njegovim rečima, svaka radnja njegovih branjenika je opisana u optužnici sasvim u skladu sa zakonima, Ustavom i međunarodnim konvencijama.

    On je rekao da se Miroslavu Miškoviću krši pravo na pretpostavku nevinosti i da će se zbog toga žaliti Ustavnom sudu Srbije.

    Mišković je zajedno sa vlasnikom Nibens grupe Milom Djuraškovićem i drugima optužen za zloupotrebe u preduzeću za proizvodnju maziva FAM iz Kruševca, putarskim firmama i utaju poreza.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE