Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beovoz će prevoziti 300.000 putnika dnevno

    Oko 300.000 putnika moglo bi u Beogradu dnevno da se preveze vozovima, predviđa plan gradskih vlasti koji je prezentovan novom rukovodstvu Železnica Srbije.

    Ovo preduzeće je već formiralo radni tim i pregovori sa Beogradom su započeti. Linija BG voza proširiće se od Batajnice do Ovče, od Batajnice do Resnika, a u perspektivi su i remonti pruga do Lazarevca i Mladenovca, kao i izgradnja do Surčina.

    Stručnjaci u gradu su shvatili da treba iskoristiti potencijal Železnica Srbije, da valja obnoviti pruge koje već imamo, što je za pet ili šest puta manja investicija od izgradnje metroa, kaže za Novosti novi generalni direktor Železnica Miroslav Stojčić.

    BG voz je jedna sličica u našem poslovanju koja uspešno svetli, i taj model planiramo da ponudimo i ostalim lokalnim samoupravama, poput Novog Sada, Niša, Kraljeva, Užica…

    Gradovi treba da finansiraju te projekte, a naše je da obezbedimo putnicima poštovanje reda vožnje. To u Beogradu savršeno funkcioniše. Planiramo remont pet garnitura, da opremimo stajališta informacionim sistemima, kaže novi direktor Železnica.

    Putnički saobraćaj prvo moramo da podižemo na lokalnom nivou, tu dnevnu migraciju, da radnike prevozimo na posao, studente i đake do fakulteta i škola.

    Realno je da sa novim redom vožnje imamo bolju organizaciju na elektro-deonicama, jer stižu nam nove garniture. Ključna je saradnja sa lokalnim samoupravama i sa drumskim prevoznicima oko jedinstvenog tarifnog sistema, zaključio je Stojčić. 

    Foto: FB

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE