Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Provalija ispred, mora da se skreće`

    Vlasnik MK grupe Miodrag Kostić pohvalio je nameru Vlade Srbije da se uhvati u koštac sa gorućim problemima, navodeći da ova garnitura ima dovoljno hrabrosti da kaže da je "provalija ispred i da mora da se skreće".

    "Provalija se sada vidi golim okom i ako sada zakoče, pregaziće ih ovi iza", rekao je on i dodao da ako Vlada zakoči to je ravno samoubistvu i da mora da skrene da bi je zaobišla", rekao je Kostić, koji je i predsednik Srpskog poslovnog kluba Privrednik.

    Govoreći o privatizaciji, on je na skupu "Beogradski dijalozi" rekao da je i sam kupio 14 firmi koje su bile u lošem stanju i da je na početku pokušao sa sindikatima previše popustljiv dijalog, a onda je shvatio da od toga nema ništa i da je oštriji pristup mnogo bolji – da im se odmah kaže šta ih čeka i kakva je situacija.

    Ova garnitura to tako i radi. Oni odmah kažu "ovo je ovako, ovo hoćemo, a ovo nećemo da prihvatimo", istakao je Kostić, dodajući da je "sadašnjoj vlasti ostavljen vruć krompir da rešava sudbinu preduzeća u restrukturiranju".

    Srbija, prema njegovim rečima, ima mnogo neaktiviranih resursa za koje pod hitno treba da se odluči da li će ih zadržati u svom vlasništvu ili prodati.

    Kostić je rekao da u "neaktivirane resurse" spadaju i poljoprivredno i građevinsko zemljište, ali i Železnice Srbije.
    "Srbija ima 470.000 hektara poljoprivrednog zemljišta za koje dobija 50 miliona evra godišnje na ime zakupa."

    Kada biste danas to zemljište prodali i naplatili samo minimalan porez na imovinu od 0,2 odsto, dobili biste više novca nego od izdavanja zemlje u zakup, a da ne govorimo o tome što bi neko tu zemlju obrađivao i u nju ulagao, rekao je Kostić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE