Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    EU razmatra dodatni rok za Železaru

    Brisel još razamatra zahtev Beograda da se odobri dodatni rok kako bi završila pregovore sa američkom kompanijom Esmark o prodaji Železare, izjavio je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Michael Davenport.

    "Evropska komisija je dobila dokumentaciju od Vlade Srbije prošle nedelje. Sada je na EK i komisiji za državnu pomoć da analizira tu dokumentaciju", kazao je on agenciji Beta.

    "Veoma je bitno da sve bude u skladu sa postojećim obavezama i da dođe do uspešnog završetka tih pregovora u intreresu svih", kazao je šef Delegacije EU u Srbiji.

    Pregovori predstavnika Vlade Srbije i američke kompanije Esmark o dokapitalizaciji Železare Smederevo trebalo bi da budu nastavljeni tokom večeri.

    Kako je najavio premijer Srbije Aleksandar Vučić, u Beograd će ponovo doputovati vlasnik Esmarka James Bouchard, sa kojim će on pregovarati o kupoprodajnom ugovoru za Železaru. U pregovorima učestvuju i ministri za finansije i privredu Dušan Vujović i Željko Sertić.

    Pregovori s rukovodstvom Esmarka počeli su 27. januara, ali nisu okončani jer su ostale sporne garancije od 15 do 20 miliona dolara koje bi trebalo da obezbedi ta kompanija, kao potvrdu da će proizvodnja u Železari biti nastavljena posle privatizacije.

    Od Esmarka je traženo i da najmanje tri godine ne smanjuje broj zaposlenih i da poveća proizvodnju Železare na 1,5 miliona tona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE